Het inrichten van een proefwoning

 
 
 

Kinderrevalidatie

Door het nabootsen van een woning met woonkamer, slaapkamer, keuken, entree en badkamer kunnen kinderen oefenen en leren. Deze Oefenwoning wordt een centrale, inspirerende plek binnen het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum waar ouders, kinderen en jongeren zelf kunnen uitproberen en ervaren welke ondersteunende hulpmiddelen en mogelijkheden er zijn om woonaanpassingen te realiseren in de thuissituatie voor nu en in de toekomst. Op deze manier wordt de overgang tussen therapie en thuis steeds kleiner. 

 
 

Wat is de wens?

 

De oefenwoning willen we inrichten met een hoog-laag keuken, een woonkamer, een slaapkamer en badkamer met de benodigde aanpassingen en hulpmiddelen zoals een tillift, een douchestretcher en een verstelbaar badkamersysteem. Om de zorg in de oefenwoning zoveel mogelijk op ieder individueel kind af te stemmen, is heel diverse robotica en domotica nodig. 

Alles is gericht om de zelfredzaamheid van een kind te vergroten en ouders te ondersteunen in het zoekproces naar woonaanpassingen en hulpmiddelen die geschikt zijn.


Door jouw steun kunnen wij
deze wensen gaan realiseren!