Het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum

Gewoon meedoen

In het ROeR krijgen heftige verhalen, zoals verdriet en onzekerheid over diagnose, straks nog meer de ruimte. Maar de focus wordt gelegd op wat wél kan en het benutten van elke kans voor iedereen. Belangrijke doelen die worden nagestreefd binnen kinderrevalidatie en onderwijs zijn burgerschap en participatie. Gewoon meedoen in onderwijs, dagbesteding, sport, muziek, spel en hobby; daar draait het om. Het ROeR wordt een plek waar kracht en veerkracht van ouders en kinderen centraal staan.

Want gewoon meedoen is vaak best een uitdaging. En met elkaar willen we bijdragen aan de ontwikkeling en het toekomstperspectief van de kinderen, want iedereen heeft recht op een plekje in onze samenleving.
 
 
Stichting Vrienden van Rijndam zoekt donateurs voor het ROeR
In 2024 staat aan de Hazelaarweg in Rotterdam een prachtig, fris en ruimtelijk gebouw, speciaal ontworpen voor de combinatie kinderrevalidatie en onderwijs. In dit centrum gaat Rijndam verder samenwerken met mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam van stichting BOOR. In het ROeR willen Rijndam kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg bieden. Hiervoor is het essentieel dat het centrum straks kan beschikken over innovatieve faciliteiten en de nieuwste technologieën. Om dit doel te realiseren, kunnen we alle oude en nieuwe Vrienden van Rijndam goed gebruiken.
Marathon challenge
Op 13 april zullen we met 50 jonge patiënten 3-14 jaar meedoen aan de Your Marathon challenge in Rotterdam. Met als belangrijkste doel geld op te halen voor de Vrienden van Rijndam om de extra’s aan te kunnen schaffen die hét verschil maken in een revalidatieproces. Daarnaast willen we het bewustzijn, de houding en het gedrag naar mensen met een beperking positief beïnvloeden. En één van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door met elkaar te sporten en samen uitdagingen aan te gaan. Met de marathon 42 km rennen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ook kiezen voor de halve marathon of tien kilometer, maar wat als ook dit door een beperking niet haalbaar is? Dan kun je alsnog meedoen aan de Your Marathon Challenge! Met deze challenge kun je de weken voorafgaand aan de marathon, 41 kilometer wandelen of rollen. En op zaterdag 13 april loop of rol je de laatste 1,195 kilometer op de Coolsingel. Zo kan iedereen - jong en oud, beperkt of niet beperkt, gewoon zijn eigen marathon finishen! Ga naar https://vrienden-van-rijndam-revalidatie.kentaa.nl/teams/kanjers-van-rijndam voor meer informatie over alle deelnemers en hun motivaties om mee te doen!
 
 
 
 

Sfeerbeelden van het ROeR