Het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum

 
 
Stichting BOOR en Rijndam Revalidatie werken samen toe naar een unieke nieuwbouwlocatie in Rotterdam Schiebroek: het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum (het ROeR).

Eén kind, één plan


Het doel van de samenwerking tussen stichting BOOR en Rijndam is om ook in de toekomst het beste te blijven bieden aan onze kinderen en jongeren op het gebied van onderwijs en revalidatie. Dit wordt gedaan vanuit de gezamenlijke visie; kindgericht, ontwikkelingsgericht, met focus op eigen regie.
 

Gewoon meedoen

In het ROeR krijgen heftige verhalen, zoals verdriet en onzekerheid over diagnose, straks nog meer de ruimte. Maar de focus wordt gelegd op wat wél kan en het benutten van elke kans voor iedereen. Belangrijke doelen die worden nagestreefd binnen kinderrevalidatie en onderwijs zijn burgerschap en participatie. Gewoon meedoen in onderwijs, dagbesteding, sport, muziek, spel en hobby; daar draait het om. Het ROeR wordt een plek waar kracht en veerkracht van ouders en kinderen centraal staan.

Want gewoon meedoen is vaak best een uitdaging. En met elkaar willen we bijdragen aan de ontwikkeling en het toekomstperspectief van de kinderen, want iedereen heeft recht op een plekje in onze samenleving.
 
 
 
 
Verhuizen in de zomer van 2024
De afgelopen periode is er door de aannemer en het ontwerpteam van Het ROeR met man en macht gewerkt. De bouwkundige opleverdatum staat gepland voor 26 maart 2024. Na de bouwkundige oplevering is er nog ongeveer drie maanden nodig om Het ROeR in orde te maken voor gebruik. De verhuizing staat gepland voor de zomervakantie van 2024. Rijndam streeft ernaar haar poliklinieken en 0-4 afdelingen begin van de zomervakantie operationeel te hebben in het nieuwe gebouw. De Mytyl- en Tyltylschool verhuizen tijdens de laatste weken van de vakantie. De scholen en de schoolrevalidatie starten dan het nieuwe schooljaar 2024/2025 in het ROeR.
Een logo voor het ROeR
Nadat de naam voor het Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum is bedacht, werd het tijd voor de volgende stap. Een eigen huisstijl voor het ROeR! De afgelopen tijd hebben Rijndam, BOOR, mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam hier hard aan gewerkt. De uitkomst is een krachtig en stoer logo geworden; een logo dat Rotterdamse trots uitstraalt. Maar wel met vrolijke en frisse kleuren!
 
 
 
 
Stichting Vrienden van Rijndam zoekt donateurs voor het ROeR
In 2024 staat aan de Hazelaarweg in Rotterdam een prachtig, fris en ruimtelijk gebouw, speciaal ontworpen voor de combinatie kinderrevalidatie en onderwijs. In dit centrum gaat Rijndam verder samenwerken met mytylschool de Brug en tyltylschool Rotterdam van stichting BOOR. In het ROeR willen Rijndam kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de beste zorg bieden. Hiervoor is het essentieel dat het centrum straks kan beschikken over innovatieve faciliteiten en de nieuwste technologieën. Om dit doel te realiseren, kunnen we alle oude en nieuwe Vrienden van Rijndam goed gebruiken.
Marathon challenge
Op 15 en 16 april 2023 willen we met zoveel mogelijk Rijndam medewerkers, patiënten, kinderen en andere Rijndam sympathisanten meedoen aan de marathon en Your marathon challenge in Rotterdam. Met als belangrijkste doel geld op te halen voor de Vrienden van Rijndam om de extra’s aan te kunnen schaffen die hét verschil maken in een revalidatieproces. Daarnaast willen we het bewustzijn, de houding en het gedrag naar mensen met een beperking positief beïnvloeden. En één van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door met elkaar te sporten en samen uitdagingen aan te gaan. Met de marathon 42 km rennen. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ook kiezen voor de halve marathon of tien kilometer, maar wat als ook dit door een beperking niet haalbaar is? Dan kun je alsnog meedoen aan de Your Marathon Challenge! Met deze challenge kun je de weken voorafgaand aan de marathon, 41 kilometer wandelen of rollen. En op zaterdag 15 april loop of rol je de laatste 1,195 kilometer op de Coolsingel. Zo kan iedereen - jong en oud, beperkt of niet beperkt, gewoon zijn eigen marathon finishen! Ga naar GEEF.nl voor meer informatie over alle deelnemers en hun motivaties om mee te doen!
 
 
 
 
 
 

Sfeerbeelden van het ROeR