header stefanie

Stefanie doet mee aan Your Marathon Challenge

Stefanie is ergotherapeut bij Rijndam. Ze helpt een grote groep kinderen bij de training voor de Your Marathon Challenge.

‘Een cadeautje om bij zoiets moois te zijn’

‘Bij de Your Marathon Challenge leggen de kinderen, in de aanloop naar het marathonweekend, de hele afstand af op hun manier. Wandelend, rennend, in een rolstoel of met andere hulpmiddelen. Dat doen ze in etappes. Op de Coolsingel leggen ze straks de laatste kilometer af.

Iedere donderdag ben ik als ergotherapeut aanwezig bij basisschool ’t Pluspunt, waar een aantal kinderen zit die vanuit Rijndam wat extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Om half twaalf haal ik ze op uit de klas en gaan we met zijn allen naar buiten. Zo leggen we elke week een stukje af. Op speciale stempelkaarten houden we iedere kilometer bij.

Het enthousiasme van de kinderen is zo geweldig om te zien. Ze gaan er helemaal voor.  Ik loop zelf ook marathons en ik vind het fijn om deze passie met de kinderen te delen. Vorig jaar deden we voor het eerst mee, met een kleine groep. Door alle mooie verhalen doen er dit jaar nog veel meer kinderen mee!

Ik vind het heel belangrijk dat deze kinderen de boodschap krijgen dat alles mogelijk is. Ook als je een beperking hebt. Dat laten deze bijzondere marathonlopers van ons zo goed zien. Ik denk dat ze niet half beseffen wat ze hiermee aan de buitenwereld laten zien. Dat zij, op hun manier, ook mee kunnen doen. Ze stralen zoveel kracht uit.

 Ik ben ongelofelijk trots op ze en ik vind het een cadeautje om bij zoiets moois te kunnen zijn. Ik zie dat ze heel veel plezier hebben. Dankzij deze challenge leren ze elkaar ook beter kennen en sporen ze elkaar aan. Daar kan ik zo van genieten. Om daar ook een klein beetje aan bij te kunnen dragen, dat vind ik het leukste wat er is.’