Veelgestelde vragen

 
 
1Ik wil graag doneren, waar kan dat?
Super! Je kunt hier doneren. Kies voor een een eenmalige donatie of voor periodiek. Vergeet je donatie niet op te geven bij je aangifte inkomstenbelasting! Je krijgt hier aftrek over.
2Ik heb een eigen bedrijf en wil graag wat goeds doen. Wat raden jullie aan?
Wat ontzettend fijn! Er zijn meerdere mogelijkheden:
- Start een actie. Je kunt een actiepagina aanmaken die je kunt delen met je netwerk. Je kunt dit namens een groep collega’s doen of per person. Op deze pagina kun je geld inzamelen. Je kunt dit koppelen aan een specifiek project of ten behoeve van de Vrienden van Rijndam Revalidatie. Vaak wordt een actiepagina gekoppeld aan een tegenprestatie. Dit is absoluut geen must.
- Doneer geld. Een donatie kan jouw bedrijf belastingvoordeel opleveren.
- Donatie in natura. Heeft jouw bedrijf producten of diensten te schenken dan kan dat ook. Graag hebben wij hier van te voren contact over.
3Wat is een ANBI status en is mijn gift fiscaal aftrekbaar?
Ja, jouw gift is fiscaal aftrekbaar. ANBI staat voor algemeen nut beogende instelling. Dit betekent dat het belastingtechnisch voordelig is voor jou om ons te steunen. Vrienden van Rijndam Revalidatie beschikt over deze status. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem gerust contact op.
4Hoe komen projecten tot stand?
Vaak zijn het medewerkers van Rijndam Revalidatie die een projectaanvraag indienen. Deze collega's staan vaak dicht op de patiënt en weten als eerste wat er beter kan. Zodra zij een idee hebben, schrijven zij een projectaanvraag welke vervolgens door het bestuur van Vrienden van Rijndam Revalidatie wordt beoordeeld. Een project moet altijd innovatief zijn of zorgen voor een aangenamer verblijf voor de patiënt. Daarnaast zijn het ook wensen die niet door Rijndam Revalidatie uit regulier zorgbudget betaald kunnen worden.
5Ik heb een idee voor een project, waar kan ik dit indienen?
Wat ontzettend leuk! Wij zijn erg benieuwd. Mail of bel Marjolein, de fondsenwerver, met je idee en wie weet zie je dat idee binnenkort gerealiseerd!
6Hoe gaan jullie te werk?
Wanneer een project goedgekeurd is door het bestuur van Vrienden van Rijndam Revalidatie, gaat de fondsenwerver op zoek naar gelden voor dit project. Dat kan bijvoorbeeld door een aanvraag bij een vermogend fonds of stichting.
7Ik wil graag iets bijdragen maar heb niet veel te besteden.
Met elke euro is Vrienden van Rijndam Revalidatie heel erg blij. Alle bijdrages, hoe klein ook, zijn van harte welkom en worden ingezet voor de realisatie van de projecten.
8Ik wil graag wat schenken, maar hoe zit dat met belastingvoordeel?
Je kunt het geld dat je schenkt aan de Vrienden van Rijndam Revalidatie aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit is mogelijk omdat de Vrienden van Rijndam Revalidatie over een ANBI status beschikt.
9Kan ik de Vrienden van Rijndam Revalidatie opnemen in mijn testament?
Dat kan zeker, je kunt dit notarieel in jouw testament laten vastleggen. Omdat de Vrienden van Rijndam Revalidatie over de ANBI status beschikt betalen wij geen erfbelasting of schenkbelasting over dit geld.
10Kan ik ook in natura doneren?
Ja dat kan zeker! Neem je contact op met onze fondsenwerver om de mogelijkheden te bespreken? We horen en zien je graag!
11Waar komt mijn geld terecht?
Je geld komt op de rekening van Vrienden van Rijndam Revalidatie terecht. Wij zullen zorgen dat het besteed wordt aan projecten ten behoeve van het welzijn van onze patiënten. Als je voor een specifiek project hebt gedoneerd, zorgen we dat het geld daaraan wordt besteed. Op de website houden we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte van de status van de gerealiseerd, huidige en toekomstige projecten.
12Waar kan ik geld naar overmaken?
Je kunt geld over maken via deze doneerknop. Wil je het liever overmaken vanuit je eigen bank dan kan dat ook naar NL60 RABO 0327 3731 99 tnv Stichting Vrienden van Rijndam Revalidatie.
 
 
Heb je een andere vraag, wil je graag wat aanvullende informatie, heb je een suggestie of gewoon even overleggen? Onze fondsenwerver Marjolein helpt je graag. Stuur een e-mail of bel haar, klik hier voor haar gegevens.
 

Vrienden van Rijndam Revalidatie
zet zich in voor innovatieve revalidatie en
een aangenaam verblijf. Help jij mee?