Fedde – website

‘Iedereen kan een marathon winnen. Droom groot. Dat doe ik ook’

Fedde (13) doet voor de tweede keer mee aan de Your Marathon Challenge. In de aanloop naar het marathonweekend legt hij 41 kilometer af in etappes. Op 13 april doet hij de laatste 1195 meter op de Coolsingel.

‘Iedereen kan een marathon winnen. Droom groot. Dat doe ik ook’

‘Ik kan een marathon winnen, jij kunt ook de marathon winnen. Ongeacht wie je bent of wat je hebt. Ik heb cerebrale parese, maar ik ging vorig jaar toch mooi als een van de eersten over de finish! Dat gaf zo’n kick. Daarom doe ik dit jaar weer mee.

Om een goede marathon te lopen, heb je spieren en doorzettingsvermogen nodig. Veel spieren en veel doorzettingsvermogen! Bij Rijndam oefen ik om mijn spieren sterker te maken. En in het weekend maak ik kilometers. Dan ga ik met de hond een rondje maken, of mijn ouders gaan met  me mee.

Sommige kinderen voelen zich minder geaccepteerd, omdat ze een ziekte of een beperking hebben. Ik heb daar niet zo’n last van. Maar ik vind het wel fijn dat ik bij de Your Marathon Challenge kan laten zien dat ik óók een marathon kan afleggen. Misschien voelen zij zich dan ook meer geaccepteerd. Mijn spieren zijn  spastisch, mijn benen kan ik niet goed bewegen. Maar mijn brein en mijn armen werken prima!

Dus ik wil maar zeggen: droom groot. Droom heel groot. Dat doe ik ook. Ik heb nu nog niet veel bereikt, maar ik ga nog heel veel bereiken!’